Dakbedekking plaatsen in Antwerpen

Er zijn veel verschillende soorten dakbedekking en niet iedere soort dakbedekking is geschikt voor elk dak. In Antwerpen en omgeving laat u uw dakbedekking plaatsen door de Beste Vakman. Wij kunnen u alles vertellen over de verschillende soorten dakbedekking en over wat er komt kijken bij het plaatsen van een nieuw dak.

Soorten dakbedekking

Welk type dakbedekking geschikt is voor uw dak, hangt af van een aantal factoren. Eén van de belangrijkste factoren is of het een hellend of een plat dak betreft. Zo is dakbedekking voor een plat dak niet altijd geschikt voor een hellend dak. En uiteraard ook andersom.

Dakpannen is het meest voorkomende type dakbedekking voor huizen met hellende daken. Dakpannen zijn er in ontelbare kleuren en maten en worden gemaakt van verschillende materialen; zo zijn er betonnen, keramische en shingles dakpannen. Welke dakpan geschikt is voor uw dak, hangt af van uw huis en van uw wensen!

Ook shingles worden op hellende daken gebruikt. Shingles zijn stabiele glasvliesdragers met aan beide zijden een duurzame deklaag van bitumen en weerbestendige gekleurde granulaten aan de bovenzijde van de deklaag. Ze zijn licht, flexibel en gemakkelijk op maat te snijden.

Platte daken worden in veel gevallen gelegd met gemodificeerd bitumen. Dit materiaal laat zich makkelijk verwerken en kan daarom zelfs worden gebruikt voor complexe dakvormen. Ook is gemodificeerd bitumen UV-bestendig, wat leidt tot een veel langere levensduur dan een traditionele bitumen dakbedekking.

Een soort dakbedekking voor zowel hellende als platte daken is EPDM. EPDM is een synthetisch rubber dat zeer geschikt is voor waterafdichting op daken. Het heeft een levensduur van wel veertig jaar!

Maak een afspraak

Onze dakwerkers plaatsen in Antwerpen en in de omgeving van Antwerpen alle soorten dakbedekking. Ook kunnen wij u uitvoerig informeren over welke soort dakbedekking past bij uw woning. Neemt u contact op met uw dakwerker uit Antwerpen de Beste Vakman!