Plat dak isoleren

Heeft u een huis met een plat dak welke nog niet geïsoleerd is? Laat dan uw plat dak isoleren door dakwerker Antwerpen, de Beste Vakman. Met dakisolatie bespaart u op de energierekening en verhoogt u ook nog eens het wooncomfort. Wanneer u tot isolatie overgaat heeft warmte namelijk geen kans meer om te ontsnappen via het dak, waardoor de temperatuur in huis minder schommelt en u minder hoeft te stoken. Met deze besparing haalt u de investering er binnen een paar jaar weer uit. En laat u in 2019 nog uw plat dak isoleren dan kunt u hier zelfs een premie voor aanvragen waardoor het nog voordeliger wordt!

Plat dak isoleren langs buiten of binnen?

Uw plat dak isoleren langs buiten is de meest effectieve manier. Sterker nog, uw plat dak isoleren aan de binnenkant raden wij af! Dit komt omdat het risico op vochtophoping in de dakconstructie erg groot wordt. Zelfs zo erg dat de dakconstructie door schimmel kan gaan rotten. de Beste Vakman isoleert dan ook geen platte daken aan de binnenzijde in Antwerpen. Wel isoleren wij platte daken van buitenaf. Dit wordt ook wel een warm dak genoemd. Een warm dak houdt in dat de dakisolatie aan de buitenzijde van de dragende constructie wordt geplaatst, maar onder de dakbedekking.

Plat dak isoleren met PIR platen

Er zijn verschillende materialen waarmee u uw dak kunt isoleren, zoals steenwol, XPS-isolatie en ga zo maar door. De dakwerkers van de Beste Vakman Antwerpen hebben ervoor gekozen om uw plat dak te isoleren met PIR platen. PIR is op dit moment één van de best isolerende materialen op de markt. PIR is een afkorting van polyisocyanuraat, wat inhoudt dat het een kunststof materiaal is. PIR isolatieplaten zijn er inmiddels in veel verschillende vormen, zowel voor uw dak als voor uw zoldervloer. Zo bestaan er normale PIR platen, maar bestaan ze ook met een speciale bitumen toplaag speciaal voor daken met roofing of EPDM. Voor vloerisolatie zijn er platen met laminaat of parket. Zo is uw kamer of dak in één keer netjes afgewerkt. Mocht u zelf uw dak willen isoleren kunt dit ook doen met het zogeheten omgekeerde dak. Waarom PIR het beste is lichten we graag voor u toe.

Platdak isolatie PIR voordelen

  • PIR heeft een zeer hoge isolatiewaarde van 0,023 – 0,026 W/Mk, dit betekent dat het wel 1.7 keer beter isoleert dan glas- of rotswol.
  • Wanneer er gebruik wordt gemaakt van PIR heeft u eigenlijk geen dampscherm nodig. De platen zijn vochtbestendig, wat inhoudt dat ze haast geen vocht opnemen.
  • PIR isolatieplaten geven uw woning een extra beschermlaag, doordat ze brandvertragende eigenschappen hebben.
  • Doordat de platen slechts 6 – 8 millimeter dik zijn hoeft u niet bang te zijn voor ruimteverlies.
  • PIR platen zijn makkelijk te verwerken. Doordat ze heel licht en hard zijn, zijn ze makkelijk op maat te maken. Ook geeft PIR in tegenstelling tot bijvoorbeeld glaswol geen irritatie op de huid.

Het enige zogeheten nadeel dat PIR isolatieplaten hebben is dat ze niet biologisch afbreekbaar zijn, waardoor het beperkt te recyclen is. U hoeft echter niet bang te zijn voor uw gezondheid, PIR is absoluut niet schadelijk.

Plat dak isoleren premie

Woningeigenaren kunnen voor het plat dak isoleren een premie aanvragen bij fluvius. Deze subsidie is in ieder geval in 2019 nog geldig. Zo is het isoleren van uw plat dak nog aantrekkelijker. De hoogte van de premie hangt af van wie uw dak gaat isoleren. Doet u dit zelf dan is deze lager dan wanneer u het door een aannemer van de Beste Vakman laat doen. Gaat u zelf aan de slag met dakisolatie dan krijgt u per vierkante meter €2,- aan premie. Laat u de klus uitvoeren door ons? Dan verdubbeld de premie naar €4,- per vierkante meter. Wanneer u gebruik wilt maken van deze premie zult u zelf een aanvraag in moeten dienen, maar wij vullen het attest voor u in. Wanneer u de subsidie wilt aanvragen kunt u dit het beste online doen, dit gaat sneller dan wanneer u dit schriftelijk per post doet. Aan de subsidie zitten natuurlijk een aantal voorwaarden vast. Op de website van fluvius kunt u hier meer over lezen, maar wij zullen er ook vast een aantal voor u op een rijtje zetten.

Voorwaarden premie dakisolatie 2019

  • De premie geldt alleen voor nieuw aangebrachte isolatie in 2018 of 2019 op het opgegeven adres. Deze isolatie moet daar ook te allen tijde blijven.
  • Alleen woningen en appartementen die voor 01-01-2006 zijn aangesloten op het netwerk van Fluvius in het Vlaamse Gewest komen in aanmerking. Uitzondering zijn stedenbouwkundige vergunningen die voor dezelfde datum zijn ingediend.
  • De datum op de eindfactuur moet tussen 1 januari 2018 en 31 december 2019 liggen. Voor 2018 geldt een hogere premie, voor 2020 is op dit moment nog niks bekend.
  • De isolatie mag in meerdere lagen aangebracht worden, maar moet zonder eventuele bestaande isolatielaag een minimale isolatiewaarde hebben van 4,5m2 K/W.

Beschermde afnemers en VvE’s kunnen ook een premie krijgen. Voor beschermde afnemers ligt deze zelfs nog hoger. Wel gelden voor beiden aanvullende voorwaarden. Hier helpen wij u natuurlijk ook graag mee.

Plat dak isoleren en renoveren

Is uw dak eigenlijk wel aan vervanging toe? Of gewoon niet helemaal top meer? Dan kunt u ook in één keer uw plat dak laten isoleren en renoveren. Zo is uw dak weer helemaal als nieuw en zit u er gelijk warm bij. Wanneer u dit in één keer laat doen bespaart u ook nog ééns tijd en geld omdat het veel sneller kan en omdat niet alles twee keer over de kop hoeft. Benieuwd naar de verschillen van dakrenovatie en isolatie ten opzichte van alleen het isoleren van uw dak? Wij bespreken dit graag met u. Schroom dan ook niet om te bellen naar 03 303 28 34 om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek.

Plat dak isoleren Antwerpen

Wilt u ook uw plat dak isoleren in Antwerpen middels PIR platen? Schakel dan de dakwerkers van de Beste Vakman in. Zo weet u zeker dat uw huis vakkundig wordt geïsoleerd en heeft u ook nog eens recht op een hogere premie. Wij hebben namelijk vele jaren ervaring in het isoleren van daken, zorgen dat we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste materialen en technieken en besteden aandacht aan nazorg. Wij geven dan ook meerdere jaren garantie op door ons geleverde diensten en materialen. Bel direct voor het maken van een afspraak naar 03 303 28 34 of vul ons contactformulier in. Wij gaan graag met u in gesprek en komen met plezier uw plat dak isoleren in Antwerpen. Natuurlijk kunnen wij ook de isolatie hellend dak verzorgen, u kunt daarover meer lezen op de betreffende pagina.