Isolatie hellend dak

Het is altijd een goede keuze om voor isolatie van uw hellend dak in Antwerpen te gaan. U bespaart hiermee op uw energierekening en u verhoogt ook nog eens het wooncomfort. Daarnaast heeft u de kans dat het energielabel van uw woning verbetert. Dit alles heeft te maken met warmteverlies dat voorkomen wordt wanneer u een schuin dak laat isoleren. Warme lucht stijgt namelijk op naar boven en zoekt vervolgens de weg van de minste weerstand naar buiten. Wanneer uw huis niet voorzien is van dakisolatie gaat dit via het dak. Zo stookt u dus meer dan nodig is en schommelt de temperatuur in huis meer. Met isolatie hellend dak voorkomt u dit.

Er zijn verschillende manieren waarop u uw dak kunt isoleren en verschillende materialen waarmee u dit kunt doen. Zo kunt u een schuin dak isoleren aan de binnenzijde en aan de buitenkant. Ook heeft u verschillende materiaalkeuzes op het gebied van dakisolatie, zoals glaswol, EPS, PIR, isolatiefolie etc.

Isolatie hellend dak binnenzijde

de Beste Vakman kan in Antwerpen en omgeving zowel de isolatie van uw hellend dak aan de binnenzijde als de buitenzijde realiseren. Wij werken voor isolatie hellend dak aan de binnenzijde met een ander materiaal als wanneer we uw dak isoleren aan de buitenkant. We hebben ervoor gekozen om aan de buitenzijde voor een ander materiaal te kiezen als aan de binnenzijde, zodat uw dak te allen tijde op de best mogelijke manier is geïsoleerd. Wanneer wij isolatie voor uw hellend dak aan de binnenzijde toepassen werken we met PIR isolatieplaten. Met ditzelfde materiaal kunnen wij ook uw plat dak isoleren. PIR staat voor polyisocyanuraat, wat betekent dat het een kunststof isolatiemateriaal is. Dit houdt in dat het harde isolatieplaten zijn met een hoge dichtheid. Op dit moment is PIR één van de beste soorten dakisolatie die er bestaat. Dit komt voornamelijk door de hoge isolatiewaarde, maar PIR isolatie kent nog meer voordelen. We zetten ze graag op een rijtje voor u.

voordelen PIR isolatie hellend dak binnenzijde:

  • Met een extreem hoge isolatiewaarde isoleert PIR ongeveer 1.7 keer beter dan de meer standaard materialen als glaswol en rotswol;
  • De platen zijn van zichzelf vochtbestendig. Dit maakt een dampscherm optioneel, maar niet persé nodig, gezien ze haast geen vocht opnemen;
  • PIR isolatieplaten zijn makkelijk op maat te snijden en te zagen doordat ze heel licht maar hard zijn. Ook veroorzaakt het materiaal geen huidirritatie zoals glaswol dat wel doet;
  • PIR isolatie is slechts 6 tot 8 millimeter dik! Hierdoor heeft u geen last van ruimteverlies;
  • U voegt extra bescherming aan uw dak toe tegen brand. PIR isolatieplaten zijn namelijk uitgerust met een brandvertragend middel.

Al deze voordelen maken PIR dakisolatie uitermate geschikt om uw hellend dak te isoleren van binnenuit. PIR kent tegenover al deze voordelen slechts één mogelijk nadeel. PIR is niet biologisch afbreekbaar. Dit maakt het materiaal minder goed te recyclen. PIR vormt echter geen enkel gevaar voor uw gezondheid. Wilt u ook uw dak laten isoleren met PIR? Schakel dan de Beste Vakman, uw dakwerker Antwerpen in.

Isolatie hellend dak buitenzijde

Naast dat we uw dak aan de binnenkant kunnen isoleren kunnen we ook isolatie hellend dak aan de buitenzijde toepassen. Dit doen wij niet met PIR, maar met Unidek. Unidek is een totaal ander materiaal dan dat PIR is. Zo is het niet gemaakt van kunststof of glaswol, maar bestaat het voornamelijk uit lucht! Unidek dakisolatie is een oplossing die voor 98 procent uit lucht bestaat. Het is het beste, milieuvriendelijkste en duurzaamste product om een schuin dak te isoleren aan de buitenkant.

Premie dakisolatie hellend dak

In 2018 en 2019 zijn er verschillende premies voor dakisolatie van uw hellend dak beschikbaar. Zo kunt u via uw netbeheerder de premie dakisolatie of zoldervloerisolatie krijgen, waarbij u of een premie krijgt voor dakisolatie, óf een premie krijgt voor zoldervloerisolatie. Daarnaast bestaat er ook nog een totaalrenovatiebonus, welke geldt wanneer u drie of meer energiebesparende maatregelen neemt.

Premie dakisolatie 2019 hellend dak

De premie dakisolatie 2019 voor een hellend dak is iets lager dan de premie die u in 2018 kon ontvangen, maar nog steeds zeer aantrekkelijk. Hoe hoog deze premie is hangt af van of u zelf uw schuine dak gaat isoleren, of dat u het door een aannemer als de Beste Vakman laat doen. Zo heeft u recht op €2,- per vierkante meter wanneer u zelf dakisolatie plaatst, maar wanneer u dit door een aannemer laat doen wordt dit bedrag verdubbeld. Laat u uw dak isoleren door de Beste Vakman? Dan heeft u recht op €4,- per vierkante meter. Er worden verschillende voorwaarden gesteld aan de premie, maar wij kunnen u hier altijd bij helpen. Zo vullen wij voor u de attest in, maar moet u zelf de aanvraag indienen. Natuurlijk kunnen wij u hierin ondersteunen en met u kijken of u aan de voorwaarden voldoet. We zullen enkele voorwaarden hier vast kort voor u toelichten.

Voorwaarden premie dakisolatie hellend dak

  • De premie geldt enkel voor nieuw aangebrachte isolatiematerialen op het aangegeven adres;
  • Enkel bestaande wooneenheden (woning, appartementen etc.) in het Vlaamse Gewest die voor 1 januari 2006 zijn aangesloten op het elektriciteitsdistributienet van Fluvius komen in aanmerking. De uitzondering hierop zijn stedenbouwkundige vergunningen ingediend voor 1 januari 2006;
  • De datum van de eindfactuur moet tussen 1 januari 2019 en 31 december 2019 liggen. Ligt de einddatum nog in 2018, dan heeft u recht op een hogere premie. Voor 2020 zijn op dit moment nog geen premies bekend;
  • De isolatiewaarde (Rd) moet minimaal 4,5m2 K/W zijn. De bestaande isolatielaag mag niet meegerekend worden, maar het isolatiemateriaal mag wel in verschillende lagen worden geplaatst en bij elkaar opgeteld worden.

Bent u een beschermde afnemer of wilt u namens een VvE het dak laten isoleren? Ook dan is er een premie mogelijk. Hiervoor gelden een aantal aanvullende regels, maar wij helpen u hier graag mee. Op de website van fluvius kunt u hier meer over lezen.

Isolatie hellend dak Antwerpen

Wilt u ook weten of isolatie hellend dak in Antwerpen wat voor u is? Of bent u er al over uit en wilt u uw schuine dak laten isoleren? Schakel dan de dakwerkers van de Beste Vakman in. Wij hebben al vele jaren ervaring in dakisolatie. Daarnaast zorgen we ervoor dat onze kennis altijd up-to-date is en dat wij werken met de nieuwste technieken en methoden. Op deze manier haalt u het beste van het beste in huis. Wij bieden dan ook vele jaren garantie op het werk dat wij bij u uitvoeren. Mocht u nadien nou nog vragen of opmerkingen hebben, dan staan wij ook altijd voor u klaar. De klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel, dus onze nazorg is ook zeer goed. Bel direct voor het maken van een afspraak naar 03 303 28 34 of vul ons contactformulier in. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden met betrekking tot isolatie van uw hellend dak door te spreken.